Моніторинг якості питної води

  У межах проведення моніторингу на території  Чернівецької області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження з об’єктів навколишнього середовища.
За  період з 09.09. – 16.09.2016 досліджено воду централізованого водопостачання: 26 проб на фізико-хімічні та 22 проби на бактеріологічні показники. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення в 1 пробі за  фізико-хімічними показниками в м. Чернівці.
Також, протягом тижня досліджено 180 проб води з криниць на фізико-хімічні та бактеріологічні показники. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення в 11 пробах за бактеріологічними показниками (по 1 пробі в Герцаївському, Заставнівському, Новоселицькому районах та 8 проб в Глибоцькому районі),  по 1 пробі за фізико-хімічними показниками в Cторожинецькому та Заставнівському районах. Також було відібрано 188 проб води з криниць на паразитологічні дослідження. Відхилень від нормативів не виявлено.
  За результатами досліджень надаються пропозиції,  зокрема щодо очищення та дезінфекції криниць. Пропонуються контрольні дослідження.        

 

 

 

 

НАВІГАЦІЯ